Algemeen reglement Rock Zottegem

Tickets

Tickets worden noch terugbetaald, noch omgewisseld. Ook niet bij gewijzigd programma. Tickets mogen niet gebruikt worden voor commerciële of promotionele doeleinden.

Verboden voorwerpen

Op het festivalterrein zijn volgende zaken verboden: flessen (zowel glas als plastic), blikjes, scherpe of gevaarlijke voorwerpen, wapens, alcoholische dranken, laserpennen, bandopnemers en professionele camera`s.

Wel toegelaten zijn geleidehonden voor mensen met een visuele handicap, boterhammen, inschuifbare paraplu’s zonder pin (géén parasols), plastiek en dekens om op te zitten/liggen, zonnecrème, flesjes parfum en deodorant.

Veiligheidsmaatregelen: controle aan ingang

Bij het betreden van het terrein kan je rechtmatig afgetast worden. Bij weigering wordt de toegang tot het terrein verboden.

Brandstichting

Het verbranden van papier of afval is ten strengste verboden op het festivalterrein. Je brengt er niet alleen jezelf maar ook de andere festivalgangers mee in gevaar.

Reclame voeren is verboden

Op en rond het festivalterrein (ook op de camping en de openbare weg) is het ten strengste verboden flyers of ander promotioneel materiaal te verdelen. Voor andere festivals voorzien wij wel affichage borden. Aanvragen tot promotie dienen vooraf aangevraagd te worden via de contactpagina van Rock Zottegem. Na goedkeuring zijn zij zelf verantwoordelijk voor het vooraf ophangen van de affiches.

Drug gebruik & verboden wapens

Wanneer bezoekers gevat worden met drugs of verboden wapens, zal de politie verwittigd worden die een proces-verbaal zal opstellen. De boete zal onmiddellijk moeten betaald worden, de security zal het toegangsbandje afnemen en de toegang tot het festival-en kampeerweide ontzeggen.

Camping

Waarom kiezen om te blijven kamperen…

Of je nu ver weg woont of gewoon om de hoek….. De camping van Rock Zottegem is the place to be. Gewoon 2 dagen ten volle genieten van het festival en je geen zorgen maken hoe thuis te geraken. Je hebt geen bob of taxi naar huis nodig. Je rolt zo je tent in. Dit op 100 meter van het festivalterrein! Op maandag ga je relaxed weer naar huis. Zo mis je niets van dit fantastisch festivalweekend!!

Openingsuren

De camping van Rock Zottegem opent zijn deuren op vrijdag om 13u en we sluiten ze weer na een super weekend zondag om 12u.

Of je nu een vroege vogel bent op vrijdag of een laatkomer op zaterdag, je kan steeds inchecken.

Eens je een bandje hebt voor de camping kan je steeds de camping op. Pas op: een combiticket is enkel voor het festival. Vergeet je campingticket niet te kopen.

Faciliteiten

Naast een leuk festivalweekend zijn douches en propere wc’s ook wel eens nodig. Op de camping van Rock Zottegem vinden jij en je vrienden dit allemaal terug.

We voorzien gratis douches en wc’s voor al de kampeerders. Na een frisse douche ben je weer ready to go.

Er is geen elektriciteit voorzien aan de tenten maar geen paniek….Telefoon leeg…. Aan de powerpoints kan je deze weer opladen.

Omwille van de veiligheid is open vuur tussen de tenten verboden. Om te koken of barbecueën ben je van harte welkom op de “kook-stek”. Hier staan tafels en banken, de bar is vlakbij en wij zorgen voor een sfeervol achtergrondmuziekje.

Een dringende vraag, een opmerking of suggestie? Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? Spreek gerust één van de hosts op de camping aan. Zij helpen je graag verder.

Trashpoint

Help ons om de Rock Zottegem camping netjes te houden. Aan de kassa van de camping zal je €5 milieuwaarborg moeten betalen. In ruil daarvoor krijg je een vuilniszak + trashcard. Gooi een heel weekend al je afval in die vuilniszak en hou de camping proper. Wanneer je de volle vuilzak + het trashcard afgeeft aan de infostand krijg je de €5 milieuwaarborg terug.

Drinken en eten

Op de camping van Rock Zottegem kan je ook dit jaar weer genieten van een heerlijk ontbijt. Vers gebakken koffiekoeken, spek met eieren en goed tasje koffie zijn de ideale basis voor een nieuwe festivaldag!

Ook na je festivaldag kan je terecht op de camping voor een lekkere hap. Aan de food area zorgt onze kok voor een warme maaltijd on the go.

Aan de blikkenbar kan je permanent gekoelde blikken kopen. 1 blik = 1 drankbon. Sleur niet met je bier en maak toch plezier! We verwelkomen je op vrijdag met één six-pack bier aan 5 EURO. Niet twijfelen want dit aanbod is enkel geldig op vrijdag tussen 15u-16u.

Caravans en campers

Slaap je niet zo graag in een tent maar je wil geen moment van het festival missen? Geen probleem, breng gerust je caravan of camper mee.

Pas op: hiervoor moet je je eerst registeren. Stuur hiervoor een mailtje naar charlotte@festicamp.be.

Niet geregistreerd is geen toegang.

Er wordt geen elektriciteit voorzien voor campers en caravans.

Tickets

Je hebt enkel toegang tot de camping met een geldig toegangsbewijs dat je kan omruilen voor een bandje aan de kassa aan de inkom van de camping.

Tickets kopen kan je hier: https://shop3.ticketscript.com/channel/html/start-order/rid/7UZSH6AS/language/nl

Te laat om een ticket te kopen in voorverkoop en toch zin om te komen kamperen? Dat kan, koop gewoon een ticket aan de inkom van de camping.

Campingreglement

 • Dit campingreglement geldt als ‘huishoudelijk reglement’ op de festivalcamping van Rock Zottegem Eenieder die een campingticket koopt verklaart zich daardoor akkoord met onderstaand campingreglement.
 • De camping gaat open op vrijdag om 13.00u en je moet het terrein verlaten voor zondag om 12.00u
 • Als bezoeker kan je vooraf gefouilleerd worden. De toegang wordt geweigerd aan degene die zich hier niet aan onderwerpt, zonder recht op restitutie van enige gelden.
 • Alleen personen met een geldig campingbandje worden toegelaten op de camping. De camping is strikt verboden voor personen onder de 16 jaar.
 • Campingbezoekers moeten zich melden aan één van de kassa’s aan de ingang van het campingterrein. Daar kan a.d.h.v. je identiteitskaart je leeftijd worden gecontroleerd.
 • Elke kampeerder is verplicht om, bovenop de toegangsprijs, 5 EURO milieuborg te betalen. Deze borg krijg je terug als je een gevulde vuilniszak inlevert bij het Trashpoint. Je zal na het betalen van de milieuborg deze vuilniszak ontvangen.
 • Als kampeerder kan je gebruik maken van de volgende diensten: toiletten, douches, stromend water, elektriciteitspunt, enz. Voor sommige diensten moet apart worden bijbetaald. Er is geen stroomvoorziening voor de campingbezoekers aan de tenten.
 • Wat mag niet op de camping?
  • Auto’s, fietsen, motors, scooters, aanhangwagens etc.
  • Winkelwagentjes (enkel krui- en steekwagentjes die door de visitatiepoortjes kunnen rijden zijn toegestaan)
  • Glas of andere scherpe voorwerpen
  • Huisdieren
  • Open vuur, vuurwerk, kampvuurtjes of grote BBQ’s (barbecue of kleine gasvuurtjes kunnen enkel op de barbecue-zone)
  • Stoomgeneratoren, accu’s, autobatterijen, aggregaten etc.
  • Geluidsinstallaties
  • Gasflessen
  • Tapinstallaties (zelf tappende vaatjes van 5L zijn toegestaan)
  • Drugs of andere verdovende middelen of middelen die als drugs gebruikt kunnen worden gerekend.
  • Wapens of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden gerekend.
  • Het beklimmen en/of vernielen van hekken en/of andere installaties of infrastructuren
  • Graffiti, confetti, partypoppers, verf enz.
  • Kleding die als uitdagend of provocerend kan overkomen
  • Handel in waren van welke strekking dan ook zonder toestemming van de organisatie
  • Droogijs en lachgaspatronen
  • Promotiemateriaal van andere evenementen (flyers, stickers, posters, banners etc.)
  • Drones en professioneel foto & videoapparatuur
 • Volg steeds de richtlijnen van de campinghosts, security en hulpdiensten op. In geval van discussie heeft de campinguitbater het laatste woord. Gebruik je gezond verstand en breng anderen niet in gevaar!
 • Volg bij het plaatsen van je tent de instructies van de campinghosts en houdt nooduitgangen, paden voor hulpdiensten en doorgangen vrij. Hou je hieraan, anders kun je twee keer je tent opzetten! Foutief geplaatste tenten kunnen door de campingstewards verplaatst worden zonder toestemming van de eigenaar.
 • Houdt ten allen tijde de brandwegen vrij. Tenten die op de brandweg staan worden zonder verwittiging verplaatst.
 • De campingbezoeker verblijft geheel op eigen risico op het terrein. De organisatie is niet verantwoordelijk voor eventuele lichamelijke of materiële schade.
 • De tent van de bezoeker is geen woning, organisatie mag ten allen tijde een tent (laten) doorzoeken ter controle op de naleving van dit reglement.
 • Wanneer je als bezoeker bovenstaande regels overtreedt, verlies je het recht om op de camping te verblijven zonder restitutie van enige gelden.

Route beschrijving

Ligging aan de Bevegemse Vijvers

Het festivalterrein van Rock Zottegem ligt in het landelijke Zottegem – de Poort van de Vlaamse Ardennen – en grenst aan het zwembad en de stedelijke sport- en fuifzaal (De Bevegemse Vijvers).

GPS: Kastanjelaan – Zottegem

Parkings

Volg de pijlen om de hoofdparkings te bereiken:

Parking A:
de stationsparking (Lyceumstraat)
Parking B: de parking van het OCMW (Deinsbekestraat)

Er is ruime en gratis parkeergelegenheid.

Met de wagen via E40: Oostende - Brussel

 • Neem afrit 17 Wetteren richting Zottegem (N42).
 • Rij de zes volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna aan het rondpunt rechts af (Langestraat).
 • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de wagen via E40: Brussel - Oostende

 • Neem afrit Erpe-Mere/Zottegem richting Zottegem.
 • Na +/- 10 km komt u aan een groot kruispunt ‘De Vos’ in Oombergen. Neem hier links (Europaweg of N42) richting Geraardsbergen.
 • Rij de twee volgende kruispunten met lichten voorbij en sla daarna het eerstvolgende kruispunt rechtsaf (Langestraat).
 • Volg deze straat tot aan de stationsparking (Lyceumstraat) en de parking van het OCMW (Deinsbekestraat).

Met de trein

Het NMBS-station van Zottegem bevindt zich op 15 min. wandelafstand van het festivalterrein. De NMBS legt geen extra treinen in. De normale uurregeling blijft dus behouden.

Met de fiets

Het festivalterrein is makkelijk bereikbaar met de fiets. Je kan je fiets kwijt vlakbij de ingang.

Overige info

Apotheker

Op vrijdag- en zaterdagavond zal er een extra wachtdienst voorzien worden bij de apothekers in het kader van Rock Zottegem.

VFG

Ook mensen met een beperking kijken mee VFG en Rock Zottegem slaan opnieuw de handen in elkaar. Elk jaar werkt Rock Zottegem samen met VFG om mensen met een beperking in ideale omstandigheden te kunnen laten genieten van het festival.

Zo komt er in de festivaltent opnieuw een aangepast en verhoogd podium voor rolstoelgebruikers of mensen die bijv. op krukken lopen. VFG geeft ook gratis ADL-assistentie (bij toiletgebruik, bij het eten, drinken,…). Op de infostand van VFG kunnen de festivalgangers terecht met alle mogelijk vragen over dienstverlening naar mensen met een beperking toe. Rock Zottegem zorgt dan weer voor toegankelijke toiletten.

Er worden 10 parkeerplaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers, vlakbij de ingang van het festivalterrein.

Foto & Film opnames

Festivalgangers kunnen mogelijk gefilmd of gefotografeerd worden op of rond het Rock Zottegem terrein.

Verloren voorwerpen

Bent u iets verloren op het festival? Raadpleeg ons algemeen contactformulier

Begin niet te vroeg: -16 geen alcohol, -18 geen sterkedrank

Jongeren drinken beter geen alcohol. Ze zijn gevoeliger voor de effecten en kunnen er minder goed mee omgaan dan volwassenen. De wet van december 2009 die alcoholverkoop aan jongeren onder de zestien verbiedt, zet deze doelstelling kracht bij. Sinds 2011 sensibiliseert en informeert de nationale campagne ‘Begin niet te vroeg’ jongeren en hun ouders. Aan de verkoperszijde richtte de campagne zich voornamelijk tot de supermarkten en winkels waar jongeren vaak alcohol kopen. In 2014 werd de campagne uitgebreid naar de horecasector.