The Lighthouse

Zaterdag 8 juli @ Crazy Main Stage

Frisse, dansbare popsongs die het midden houden tussen Two Door Cinema Club, Walk The Moon of The 1975, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur.

Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 60 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, onze eigen Gentse Feesten en het voorprogramma van Alice on the roof in een uitverkocht Het Depot.

Eind 2015 dook de band de befaamde Wisseloord Studios (NL) in met producer Erik van der Horst (Hooverphonic, Anouk, David Garrett …) om hun debuut-EP op te nemen. Let’s Make a Scene EP werd op 15 april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland.

Wat daarna gebeurde is geschiedenis. The Lighthouse werd samen met Tamino en Kai Wén één van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel. De jury was unaniem. The Lighthouse brengt dansbare pop met strakke basgitaren en malle electronica die de zaal deden daveren. Maak daar de Crazy Main van en ROCK ZOTTEGEM mag zich opmaken voor een feestje!

The Lighthouse - Hollywood

The Lighthouse - No Scrubs (live TLC cover)